William Booth – Hätkähdyttävän tarkka profetia toteutumassa

Kristinuskolla oli 1900-luvun alussa vielä vankka asema. Väki täytti kirkot ja väkevät herätykset ravistelivat kristikuntaa erityisesti Englannissa ja Yhdysvalloissa. Tuolloin esille nousi profetia, joka useimmista varmasti tuntui tuulesta temmatulta. Nyt yli sata vuotta myöhemmin William Boothin saama profetia on toteutumassa järkyttävän kirjaimellisesti.

Millaisista oloista William Boothin profetia nousi

William Booth (10.4.1829 – 20.8.1912) oli brittiläinen metodistisaarnaaja ja intohimoinen evankelista. Hän erosi metodistikirkosta, kun hänen ei sallittu ryhtyä kiertäväksi evankelistaksi. Yhdessä lahjakkaan ja lujatahtoisen vaimonsa Catherine Mumfordin kanssa hän aloitti 1865 vapaan evakelioimistyön Itä-Lontoossa. Heihin liittyi joukko uskovaisia, jotka halusivat toimia heidän kanssaan. Työryhmä otti vuonna 1878 nimen Salvation Army. William Booth toimi perustetun Pelastusarmeijan ensimmäisenä kenraalina. Williamin ja hänen vaimonsa Catherinen perheeseen syntyi kahdeksan lasta Evangeline, Bramwell, Ballington, Kate, Herbert, Emma, Marie ja Lucy.

Williamin Boothin sosiaalinen, hengellinen ja kirjallinen toiminta oli niin laajaa ja tuloksellista, että hänelle ehdotettiin siitä Nobelin kirjallisuuspalkintoa, joka kuitenkin jäi häneltä saamatta.

Uskomattoman tarkka kuusiosainen profetia sadan vuoden takaa

Pelastusarmeijan perustajan ja liikkeen ensimmäisen kenraalin William Boothin profetiassa on kuusi kohtaa. Kun muistamme, millaisissa olosuhteissa Booth profetian yli sata vuotta sitten sai, voimme vain hämmästellä sen osuvuutta ja terävyyttä. William Boothin aikana kristinuskolla ja kirkoilla oli vielä vankkumaton asema. Lähes kaikki kuuluivat kirkkoon. Tuolloin meidän aikanamme tavallisiksi käyneet avioerot, avoliitot, samaa sukupuolta olevien viralliset parisuhteet olivat jotain, mitä kukaan ei osannut edes kuvitella.

Yhtä mielikuvituksellisilta tuntuivat ajatukset kristinuskosta siivotuista kouluista, uskonnon julistamisesta yksityisasiaksi ja kirkkojen päätyminen ravintoloiksi tai bingohalleiksi. Kaiken tuon perusteella voimme sanoa, että parhaimmalla mahdollisellakaan arvauksella Booth ei olisi voinut osua profetian sisältämään tekstiin. Jo tältä pohjalta koeteltuna hänen profetiansa on aito ja Jumalalta kirkoillemme ja seurakunnillemme vakavaksi varoitukseksi tarkoitettu.

Tässä ovat William Boothin profetian sisältämät kuusi kohtaa:

1. Kristinusko ja Jumala siivotaan yhteiskunnan marginaaliin

Noina aikoina politiikka ei tunne eikä tunnusta Jumalaa. Koko läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että hallinnon eri tasoilla ei enää pelätä Jumalaa. Eurooppaa hallitsee uusi poliittisten johtajien sukupolvi, joka ei pienessäkään määrässä ota päätöksissään huomioon Jumalaa.

Jumalan sijasta maailmaa hallitsee mammona. Kaikki asiat mitataan taloudellisilla intresseillä. Jumala, joka käskee pyhittämään lepopäivän, on tuotannon, tehokkuuden ja kaupankäynnin kannalta häiriötekijä. Siksi hänet käskyineen on siirrettävä pois julkisuudesta, yhteiskunnan marginaaliin ja yksityisasiaksi.

Valtioiden päämiehet ja muut päättäjät, jotka aikoinaan toivottivat kansalleen Jumalan siunausta ja kertoivat rukoilevansa maansa puolesta, joutavat historian roskakoriin. Tilalla ovat reaalipoliitikot ja kylmään järkeen luottavat tuoton maksimoijat. Rohkaiseva poikkeus tästä on presidenttimme Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe siihen sisällyttämine siunauksen toivotuksineen.

2. Taivas ilman helvettiä

Silloin julistetaan taivasta ilman helvettiä. Tulee päivä, jolloin tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää täyden totuuden evankeliumiksi. Silloin Raamatun profetian mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn. Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja. Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.

Tämä William Boothin profetian kohta ei selityksiä kaipaa. Riittää kun avaamme Raamattumme ja luemme sieltä:

”Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. (2 Tim.4:3-4)

William Booth toimi kiertävänä evankelistana puhuen mieluiten köyhien kaupunginosien kaduilla ja toreilla. Hän järjesti mielellään myös värikkäitä evankeliointitapahtumia.

3. Anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä

Tuolloin kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että anteeksisaamista ei voi olla ilman parannuksentekoa synnistä.

Yhä useammin hengelliset puheet ja saarnat tuntuvat viestittävän: ”Tule sellaisena kuin olet – ja jää vapaasti juuri sellaiseksi kuin olet”. Puheella synnistä ja parannuksenteosta ei haluta pahoittaa ihmisten mieliä. Synnistä, parannuksenteosta, pyhästä elämästä ja itsensä Jumalalle pyhittämisestä ei enää saarnata. Sellaisen myötä armo on käynyt niin halvaksi, ettei Jeesuksesta tarvitse paljon edes puhua.

4. Perusteetonta pelastusiloa

Päivinä ennen Jeesuksen tuloa monet ovat täynnä pelastusiloa, vaikka eivät ole uudestisyntyneet ylhäältä.

Jeesuksen opetus siitä, että ainoa tie Jumalan luo kulkee hänen kauttaan, on unohtumassa. Moni uskoo, että kukin tulee uskollaan autuaaksi. Tämä ei ole ihme, kun myös monet papit tuntuvat ajattelevan, että kaikilla uskonnoilla on sama jumala, jonka luo on monta tietä. Jokainen voi siis tuunata itselleen oman jumalan, niin hyvän ja rakastavan, ettei synnistä tarvitse pelätä rangaistusta. Ja kuinka rangaistusta voisi edes olla olemassa, kun helvetti, josta Jeesus puhui, on keksitti vain ihmisten pelottelemiseksi.

5. Uskonto ilman Pyhää Henkeä

Noina aikoina tulee olemaan paljon uskontoa ilman Pyhää Henkeä.

Kun Raamattu riisutaan ihmeistä selittämällä ne tieteellisesti mahdottomina pelkiksi vertauskuviksi tai mielikuvituksen tuotteeksi, myös Pyhä Henki ihmeineen, merkkeineen ja armolahjoineen käy mahdottomaksi. Uskosta tulee tieteisuskolla marinoitua uskonnollisuutta, jossa rituaalit ja perinnäissäännöt ovat korvanneet elävän uskon, neitseestä syntyneen ja kuolleista ylösnousseen Jeesuksen sekä yhä vieläkin ihmeitä tekevän Jumalan.

Raamatussa kuvataan voimatonta kristillisyyttä, joka toimii ilman Pyhää Henkeä. Sellainen on uskonnollisuutta ja tämän maailman tapoihin mukautunutta kulttuurikristillisyyttä, joka ei puhuttele eikä haasta muutokseen ja parannuksentekoon:

heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.” (2 Tim. 3:5)

6. Kristinusko ilman Kristusta

Kristikunta elää ikään kuin ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä veri ja tuli eivät ole voimassa – kieltäkää noista sanoista toinen, ja teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.

Veri ja tuli olivat William Boothille niin tärkeitä, että hän liitti sanat Pelastusarmeijan vaakunaan. Ilman Jeesuksen syntiemme sovitukseksi vuodattamaa verta meillä ei ole pelastusta. Ilman Jeesuksen seuraajille luvattua Pyhää Henkeä Jeesuksen seuraajien seurakunta on voimaton ja tämän maailman tuulten heiteltävissä.

Viime vuosien aikana on yhä useammin kuultu jopa pappien torjuvan Raamatun sanan syntien sovittamisesta Golgatan ristillä. Tämän he perustelevat Jumalan suunnattomalla rakkaudella kaikkia ihmisiä kohtaan. He sanovat, ettei Jumala, joka on rakkaus, olisi voinut ikinä lähettää Poikaansa kärsimään niin tuskallista ja veristä kuolemaa. Niinpä sovitusopin täytyy olla ihmisten väkivaltaan taipuvaisen mielikuvituksen tuotetta.

Monissa kirkkokunnissa on toteutumassa Laodekian seurakunnan kolkko esimerkki: Jeesus Kristus, jota Raamatussa, tunnustuskirjoissa, kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä sanotaan kirkon ja seurakunnan pääksi, ollaan käytännössä työntämässä seurakunnan seinien ulkopuolelle.

Surullisen esimerkin siitä, mitä jälkikristillinen ja Jeesuksen hylännyt aika on, tarjoaa Helsingin seurakuntien lehti Kirkko ja kaupunki. Se julkaisi 16.4.2014 Juhani Huttusen kirjoituksen, jonka kaltaisia on vuosittain saatu pääsiäisen aikoihin lukea Helsingin Sanomien palstoilta.

Seurakuntien kustantaman lehden kirjoituksen punaisena lankana on Raamatun pääsiäisajan kertomusten uskottavuuden kyseenalaistaminen. Mukaan oli myös otettu Helsingin yliopiston eksegetiikan dosentin pastori Matti Myllykosken jo vuosien ajan mediassa omana ”pääsiäistervehdyksenään” toistamat väitteet: Kuvaus pääsiäisaterialla tapahtuneesta Jeesuksen ja opetuslasten ehtoollisenvietosta on tekstiin jälkeenpäin tehty keinotekoinen lisäys. Jeesus naulittiin ristiin jo ennen Raamatun kertomaa ajankohtaa ja päätyi rikollisten joukkohautaan.

Kristinusko ilman Jeesuksessa ihmiseksi syntynyttä Jumalaa, ilman syntien sovitusta Golgatan ristillä ja pääsiäisaamun ylösnousemusta ei tarjoa pelastusta eikä iankaikkista elämää. Yksin ihmiseksi syntynyt Jumalan Poika Jeesus voi pelastaa. Hän on ainoa tie, totuus ja elämä, ainoa tie Jumalan luo.

Profetian tarkoitus on varoittaa ja johtaa parannukseen

Paavali julistaa (Gal.1:8), että vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille toisenlaista evankeliumia, niin hän olkoon kirottu. Tuohon aikaan ei ollut vielä virkapapistoa, piispoja eikä teologian tohtoreita, joten Paavali käytti varoituksessaan valheopettajista korkeinta tuolloin mahdollista auktoriteettia eli enkeleitä.

Miksi Paavali käytti noin kovia ja jyrkkiä sanoja? Siksi, että evankeliumi ilman ”verta ja tulta” tuo väistämättä mukanaan kirouksen sekä julistajalle että valhe-evankeliumin vastaanottajalle. Ilman Kristusta ei kenelläkään ole pelastusta. Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Kaikki muut tiet vievät iankaikkiseen vaivaan ja kadotukseen. Pitäkäämme siis kaksin käsin kiinni Raamatun Sanasta, verestä ja tulesta.

Muutokset eivät ole myönteistä kehitystä, vaan alkanut jännittynyt kansainvälinen tilanne tulee jatkuvasti kiristymään. Mahdollisuutta rauhanomaiseen ratkaisuun ei enää ole.

Myös Suomi joutuu myrskyn silmään. Suomi selviää tulevasta sodasta kuitenkin muita pienemmillä vaurioilla, jos Suomen hallitus noudattaa joustavaa myöntyväisyyspolitiikkaa suhteessa Venäjään ja sen turvallisuusvaatimuksiin. Jumala on antanut tällaisen ohjeen profeettojensa kautta.

Talvisodan aikana Suomi teki oikein, kun ei antanut periksi vaan taisteli aseellisesti isänmaan puolesta. Jumala auttoi meitä, mutta kaatuneiden sankarivainajien määrä oli suuri. Itsenäisyys, vaikka hiukan maa-alaa poislohkaistuna, kuitenkin säilyi.

Tulevan kriisin aikana on oikein, että Suomi antaa periksi ja suostuu venäläisten kauttakulkuehdotuksiin. Venäjä ei halua pahaa Suomelle eikä suomalaisille. Kyse on Venäjän omien turvallisuusetujen huomioonottamisesta.

Jumala on kanssamme eikä suomalaisten pyhiä arvoja loukata. Tänä vaikeana aikana, kun myös Suomessa on vakava ruokapula, monet ennen uskonasioista välinpitämättömät suomalaiset kääntyvät Jumalan puoleen ja Suomessa syttyy koko kansaa ravisteleva hengellinen herätys.

Jumalan halu on laupeuteen ja siunaamiseen, mutta Suomen kansan syntivelka on kasvanut niin suureksi, että Jumalan on pakko rangaista Suomea sen pahoista teoista. Tuomiot ovat kuitenkin osoitus Jumalan rakkaudesta, sillä sitä, jota Jumala rakastaa, Jumala myös kurittaa.

Venäjän armeija on Suomessa jonkin aikaa, mutta ei loputtomasti. Kun Kolmas maailmansota päättyy, venäläiset sotilaat poistuvat Suomesta. He kertovat kotimaassaan Suomessa näkemistään valtavista Jumalan ihmeteoista, ja niin hengellinen herätys alkaa levitä Venäjälläkin.

Jos suursota ei syty v. 2015 siitä syystä, että Jumala lykkää tuomioita uskovien esirukousten takia ja ihmisten parannuksenteon vuoksi kuten Niinivessä tapahtui, niin seuraava maailmansota on odotettavissa joka tapauksessa lähivuosien aikana.

Uutta maailmanjärjestystä ajavat bilderbergiläiset, vapaamuurarit ja pankkiirit (lataa koko dokumentti Download)  haluavat sotansa, jotta sen jälkeen voitaisiin maailman asioita laittaa kokonaan uusiksi yhden maailmanhallituksen suuntaan. Jumala sallii sotien tulla ihmisten pahuuden takia ja sen vuoksi, että Raamatussa on edeltä kerrottu näin tapahtuvan.

Sodat loppuvat vasta sitten, kun rauhan ruhtinas Jeesus Kristus saapuu takaisin maan päälle, ei kuolemaan, vaan tällä kerralla hallitsemaan kuningaskuntaansa.

mk7

Marraskuussa 1946 Pohjois-Ruotsissa Skellefteån ulkopuolella olevassa Kristinebergin kaivoksessa suoritettaessa räjäytyksiä 107 metrin syvyydessä maanpinnan alapuolella pölyn ja savun laskeuduttua näkivät kaivosmiehet hämmästyksekseen jotakin,joka kaivoslyhtyjen ja valonheittimien valossa muistutti valoisaa Kristus-hahmoa.”Syy siihen,että noin kolme metriä korkea hahmo näkyi niin selvästi,oli siinä,että se oli koostumukseltaan toista kiviainetta kuin ympäröivä vuorenseinä – se oli hopeanhohtoista seresiittikvartsia,kun taas taustana oleva seinäkallio oli tummempaa kloriittikvartsia.Tässä oli yksi syy myös siihen,että hahmo räjähdyksessä oli muodostunut ehjäksi kokonaisuudeksi.

Löytö herätti suurta kohua – ei vain kaivosmiesten keskuudessa – vaan koko lähiseudun kansassa.Niin maakunnan sanomalehdet kuin Tukholmankin lähettivät paikalle kirjeenvaihtajiaan valokuvaajineen ja Kristinebergin ihmeestä kirjoitettiin.Monet yhdistivät merkillisen ilmestyksen vanhaan ennustukseen,joka näyttää levinneen laajalle norrlantilaisissa pitäjissä.Se oli suullinen profetia,joka on sittemmin merkitty muistiin ja jota säilytetään Uumajan lääninmuseossa.Siinä kerrotaan,mitä tapahtuu viimeisinä aikoina.
Profetiassa kuvaillaan inhimillisen tiedon ja taidon lisääntymistä niin,että ihmiset pystyvät voittamaan luonnonvoimat.”Noustaan taivaalle lohikäärmeen muotoisessa esineessä”.Tehdään suuria keksintöjä,mutta kielletään Jumalan olemassaolo ja eletään synnissä ja laittomuudessa.Jumala pannaan viralta ja ihmisestä tehdään maailmankaikkeuden herra.Mutta Jumalan valtakunta tulee.Sen eräänä merkkinä on oleva,että Jumala itse on ”pystyttänyt asunnon ainosyntyiselle Pojalleen erääseen Pohjolan hohtavaan vuoreen”.Kerran,maailman viimeisinä aikoina,Jumala on näyttävä ihmisille Poikansa asunnon,joka on hohtavassa vuoressa,asunnossa jonka Hän itse on valmistanut.”On oleva suuri hämmästys jonkin aikaa Kristus-kuvan tähden.

Mutta pian ihmiset sen unohtavat,ja jumalattomuus saa yhä suuremman vallan ihmisten keskuudessa.He tulevat huutamaan,ettei ole muuta Jumalaa kuin tiedon jumala.”Lopuksi profetoidaan vielä samantapaisesta ilmestyksestä,mutta sen mukaan Kristus-kuva säteilisi vuorenhuipulta.

Kerrotaan,että eräs niistä miehistä,jotka räjäytyksen jälkeen ensimmäisenä näki hahmon,tuli uskoon.hänen kerrottiin sitä ennen olleen ateisti.Eräs pappismies,apulaispappi Nolander Björkselestä,joka näki merkillisen Kristus-kuvan,tuli syvästi liikutetuksi ja totesi,että tämä vuorimuodostelma,joka muistutti sitä Kristus-kuvaa,jonka olemme oppineet tuntemaan,ilmeisesti muotoiltiin Luojan kädellä tuhansia vuosia ennen Vapahtajan maallista vaellusta.Hän piti sitä jumalallisena todistuksena.Tässä olivat kivet todella huutaneet!

Asiasta keskusteltiin hyvin paljon vuonna 1946.Kerrottiin,että jotkut kaivosmiehet olivat kieltäytyneet räjäyttämästä kalliota.Mutta kuilu piti puhdistaa,ja uusissa räjäytyksissä hävisi harvinainen muodostelma.Tähän ratkaisuun johti myös se,että ennen kuulumaton ihmisvirta teki työskentelyn kaivoksessa vaikeaksi.”

Lähetys-viesti Joulu 1969

Kristinebergin profetia:
”Samalla kun Kristinebergin kaivoksesta löydettiin tuo merkillinen Kristus-hahmo,jouduttiin myös kiinnittämään huomiota erääseen hyvin vanhaan profetiaan,jonka eräs nainen Lapissa toi suunnilleen vuosisadanvaihteessa.Jäljennös siitä on Uumajan lääninmuseossa,ja alkuperäiskappale on Uppsalan murrearkistossa.Sen sisältö on siksi omaperäinen ja ajankohtainen,että se ansaitsee tulla mainituksi tässä yhteydessä,koskapa niin paljon sen ennustuksista on mennyt täytäntöön.Se kuuluu:

– Maailman viimeisinä aikoina tulee esiintymään monia vääriä profeettoja,joista useat tulevat ennustamaan viimeisen tuomion ajan.Jos sinä kuulet sellaisten puhuvan,sinun ei pidä uskoa,mitä he sanovat,sillä ainoastaan Jumala tietää sen päivän.Todisteena siitä,että me lähestymme loppua,on ihmisten oppineisuus,joka leviää yli koko maan.

– Kansat tulevat myös olemaan itserakkaita ja luottavat itseensä.Kristillisyys vähenee,ja jumalisuus häviää.Ihmiset tulevat olemaan sitä mieltä,ettei mikään Jumala ole luonut maata.Jotkut tulevat uskomaan,että ihmiset itse ovat aikaansaaneet ihmeen.Tulevaisuuden ihmiset tekevät suuria keksintöjä,jopa niin suuria,että heidän mielestään ei edes Jumala ole tehnyt sellaisia ihmetekoja.Inhimillinen keksimiskyky tulee muovaamaan uudestaan ne ihmiset,jotka Jumala on luonut,mutta niiltä ihmisiltä puuttuu sielu.

– Ihmiset tulevat matkustamaan taivaalla lohikäärmettä muistuttavissa esineissä.Tulee olemaan lohikäärmeitä muistuttavia,sähiseviä esineitä ilmassa,maan päällä ja maan alla.Sinä aikana ihmiset riemuitsevat ja sanovat olevansa maailmankaikkeuden herroja.Mutta kuitenkaan he eivät ole tyytyväisiä.Seuraava toimenpide on yritys voittaa kuolema.Kenenkään ei tarvitse kuolla,vaan jokainen saa iankaikkisen elämän.Kaiken tämän tulevat ihmiset näkemään,mutta heillä ei ole enää viisauden silmiä nähdäkseen.He eivät tahdo tehdä parannusta synneistään.Vaivanajan tuskat kohtaavat kaikkia maapallon maita ja kansoja,ja kaikilla kielillä kuullaan valitushuutoja.

– Mutta Pohjolassa on maa,jossa asuu kookasta kansaa,ja Pohjoismaiden kansoja säästetään niin kauan kuin mahdollista niistä vaivoista,jotka jo ovat levinneet yli maan.Sillä Jumala itse on valmistanut asunnon ainosyntyiselle Pojalleen erään Pohjoismaan kimaltelevassa vuoressa.Vuori ja maa on kauan oleva Herran käden varjossa.Missä vuori ja maa on,sitä ei vielä tiedä kukaan,mutta se on käyvä ilmi maailman viimeisinä aikoina.Mutta ennen sen ajan tuloa ovat Pohjoismaiden kansat poikenneet pois Jumalan viitoittamilta teiltä.Vielä tulee Jumala armahtamaan Pohjoismaan ihmisiä,sen tähden että he ovat anteliaita.Mutta sekin kansa voimistuu synnin teossa.Silloin tulee Jumala osoittamaan ihmisille ainosyntyisen Poikansa asunnon kimmeltävässä vuoressa,sen asunnon,jonka Hän itse on valmistanut.

– Jonkin aikaa tulee olemaan suurta hämmästystä Kristus-kuvan johdosta.Mutta pian he unohtavat kaiken,ja jumalattomuus saa ylivallan kansan seassa.He tulevat huutamaan,ettei ole olemassa mitään muuta jumalaa kuin tiedon jumala.Välkkyvä vuori tulee silloin jälleen näyttäytymään,ja siitä puhutaan ihmisten keskuudessa,sen tähden että Jumalan suojeleva käsi edelleenkin lepää siellä asuvan kansan päällä.Tällä kertaa tulee Kristus-kuva näyttäytymään ylhäällä vuoren huipulla,niin että kaikki voivat nähdä sen.Jälleen ihmiset näkevät ja hämmästyvät suurta ihmettä.Jumala tulee myös jonkin aikaa suojelemaan Pohjoismaan ihmisiä ajan vaivoilta,niin kauan kuin jumalankuva on näkyvissä,eivätkä ihmisten kädet ole murskanneet sen asuntoa.

– Kuitenkin jumalattomuus lisääntyy.Ihmisten epäusko tulee suuremmaksi ja suuremmaksi.Vuori jumalankuvineen murskataan.Jumala ottaa silloin suojelevan kätensä Pohjoismaan kansan päältä.Ne vaivat,joilta tuota kookasta kansaa on niin kauan säästetty,tulevat heidän ylleen seitsenkertaisesti ja jälleen seitsenkertaisen pahempina kuin ne vaivat,jotka ovat kohdanneet muita maapallon maita ja kansoja.

Niin pitkälle tästä merkillisestä profetiasta.Näiden ennustusten ja Kristinebergin Kristus-hahmon välinen yhteys on kouraantuntuva.Ne ennustukset,jotka käsittelevät meidän aikamme oloja,ovat paikkansa pitäviä ja äärettömän ajankohtaisia.Jospa tämä saisi varoittaa ja herättää meidän kansaamme,ennen kuin on liian myöhäistä!

Tälle profetialle ja Kristus-kuvan löytämiselle voidaan antaa mikä merkitys tahdotaan.Mutta on vaikeaa täysin vapautua ajatuksesta,että tämän ennustuksen ja täyttymyksen välisellä ihmeellisellä yhteydellä voi olla määrätty syy.Eiköhän se vain voi olla tervehdys Jumalalta itseltään,enne siitä,mitä on tulossa.Ei kai tätä voida torjua vain pelkkänä sattumana?”

Lähde: Hyvä Sanoma N:o 3 1968

”Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille;se on polkeva rikki sinun pääsi,ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.” 1.Moos.3:15

”Tässä on sodanjulistus hyvän ja pahan välille,Jumalan valtakunnan ja saatanan valtakunnan välille.Tässä luvattu *vaimon siemen*,Messias,on polkeva rikki käärmeen pään,mutta saa itse kärsiä käärmeen pistoksesta.On valitettavaa,että suomalaiseen Raamattuun on pantu:”SE on polkeva rikki sinun pääsi.”Alkutekstissä on hebrealainen sana ”hu”,joka on hän (mies) ja tarkoittaa tulevaa Messiasta.Se tulee näkyviin jakeen lopussakin,kun sanotaan:”Ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.”Kellä muulla kuin ihmisellä on kantapää?Loppuosan pitäisi kuulua:”Ja sinä olet pistävä HÄNTÄ kantapäähän.”Tässä on ennustus Messiaan kärsimyksistä.”

”Tässä yhteydessä on ehkä syytä ottaa esille tätä samaa asiaa selventävä ennustus Hab.3:13,joka on suomalaisessa Raamatussa käännetty seuraavasti:”Sinä olet lähtenyt auttamaan kansaasi,auttamaan voideltuasi.Sinä murskaat pään jumalattoman huoneesta.”Oikea käännös kuuluu:”Jeesuksen,Messiaasi,avulla sinä murskaat pahalta pään.”Hyvän ja pahan välisessä taistelussa ”vaimon siemen” (Messias) tulee täydellisesti murskaamaan pahan vallan.”

”Mainittakoon tässä yhteydessä,että nykyään koolla olevan suomalaisen raamatunkäännöskomitean mietinnössä(s.25) on yllä käsitelty 1.Moos.3:15 ehdotettu käännettäväksi:”Minä panen vainon sinun ja naisen välille,sinun jälkeläisesi ja hänen jälkeläisensä välille:hän on iskevä sinua päähän ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän.”Tällainen käännös ei ole oikea eikä anna oikeaa kuvaa asian tärkeydestä.Uuden käännöksen mukaan he vain tappelivat ja löivät vähän toisiaan.Mutta alkutekstin mukaan pahan valta täydellisesti murskataan.Hebreassa on verbi ”shuf”,jonka merkitys on murskata (engl. crush).”

K.O.Syväntö,Vanhan testamentin käännösvirheistä,Ari-paino 1977

mk1

mk2

mk3

mk4

mk5

mk6

mk7

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: